Als er iets is wat ik geleerd heb van mijn rouw en verliesproces is het voor mezelf kiezen. Mezelf de ruimte geven om het op mijn manier te doen en niet meer te kijken naar hoe men verwacht dat ik het doe. Een hele uitdaging omdat rekening houden met, er met de paplepel is ingegoten. Ik leerde hierdoor echt vanuit mijn authentieke zelf op zoek te gaan naar wat voor mij helpend was. In eerste instantie was dat de draad oppakken en flink zijn, maar na een hele tijd merkte ik, dat ik iets anders nodig had.

Hoe geef ik ruimte en vorm aan datgene wat ik verloren ben en hoe kan ik verder?

In 15 maanden tijd overleden drie belangrijke vrouwen in mijn leven, waaronder mijn moeder. Met het verlies verloor ik een stuk van mijn geschiedenis en moest ik opnieuw gaan uitvinden wie ik was, wat ik belangrijk vond, wat ik wilde los laten.

Aankijken van de pijn

en bij de pijn van het gemis stilstaan is daar echt een eerste stap in geweest

Doorvoelen van de pijn

Maak ruimte voor het doorvoelen van de pijn, loop er niet voor weg. Het is echt essentieel om dit te doen en kan ook heel erg spannend zijn. Kan ik het dragen als ik het deksel van de pot met verdriet voorzichtig optil? Overspoelt het verdriet me of is het een stroom die niet meer te stoppen is? Het kan gevoelens van leegte, radeloosheid, machteloosheid ontwortelt en ontwricht zijn geven, maar vertrouw er op dat deze gevoelen toestaan nodig zijn om je verlies te omarmen en weer verder te kunnen. En daar willen we je kennis mee laten maken in onze challenge.

Gratis online challenge “Zingeving en Joy na rouw en verlies’

In deze challenge die 23 september 2021 start, gaan we in op thema’s als: op zoek naar de kern van jouw verliesverhaal, verder kijken dan alleen het verlies accepteren, het in balans brengen van hoofd en hart en weer opnieuw joy hervinden.

We ontmoeten elkaar in die week drie keer online. Misschien gaan we de sessies opnemen en kun je ze terugkijken mocht je een keer niet kunnen.

We staan samen stil bij en maken ruimte voor rouw en verlies verhalen. Iedere sessie maken we tijd voor een creatieve opdracht en mooie rituelen maken deze bijeenkomsten waardevol en geven je inzicht in je rouwproces.

Op 23 september 2021 is de eerste  webinar die om 20uur start. De dagen erna zie je iedere dag in de besloten Instagramgroep of Faceboekgroep de dagopdracht.

De challenge is helemaal gratis en het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en tijd vrij te maken voor de webinars en opdrachten. We verheugen ons er op om je te gaan ontmoeten.

Wil je graag meedoen? Stuur dan een berichtje naar info@yolandevanloon.nl

 

Liefdevolle groet, Yolande

 

Wil je liever eerst een persoonlijk gesprek met mij? Stuur dan een berichtje naar info@yolandevanloon.com

Dan neem ik contact met je op.

Wil je iets vragen?