Vergoedingsmogelijkheden

In sommige gevallen kun je coaching (gedeeltelijk) vergoed krijgen.

Vergoeding door de werkgever

Je werkgever heeft er ook baat bij als jij goed in je vel zit. Dat geldt voor werk gerelateerde problemen, maar ook gebeurtenissen in de privesfeer als rouw en verlies hebben invloed op hoe jij je werk doet. Check je CAO of er iets opgenomen is over coachtrajecten. Grote kans dat je niets zelf hoeft te betalen. Neem contact op met je leidinggevenden of de HR manager van je bedrijf.

Opleidingsbudget – bijzonder budget

Een werkgever heeft vaak een opleidings- of bijzonder budget gereserveerd per medewerker dat ook besteed mag worden aan coaching/persoonlijke ontwikkeling.

Natuurcoaching is relatief goedkoop en wordt vaak als effectief ervaren.

Zeker wanneer coaching preventief wordt ingezet tegen ziekteverzuim, zijn de werkgevers, na overleg met de bedrijfsarts, vaak bereid om de kosten van een coachtraject te vergoeden.

Vergoeding als je zelfstandig ondernemer bent

Werk je als zelfstandig ondernemer en is de coaching gerelateerd aan het werk dat je doet, dan mag je de kosten opvoeren in je boekhouding als bedrijfskosten. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.

Vergoeding door je ziektekostenverzekering

De kosten voor coaching vallen nog niet in de vergoeding van het basispakket, maar ben je aanvullend verzekerd dan zijn er wel mogelijkheden. Coaching kan vergoed worden onder de noemer psychosociale behandeling of complementaire zorg. Kijk voor meer informatie op de website van je zorgverzekeraar.

UVW Uitkering

De uitkeringsinstantie stelt geld beschikbaar voor herstel en integratie. Je kunt bij je UWV coach informeren of er geld beschikbaar voor je is. Kijk voor meer info op de website van het UWV.

Persoonsgebonden Budget

Wanneer je een persoonsgebonden budget (PGB) ontvangt kun je in een aantal gevallen de kosten voor coaching vergoed krijgen. Vraag dit na bij de PGB-consulent in jouw gemeente.

Heb je een vraag en/of wil je jouw persoonlijke situatie met me bespreken?

Vul dan het contactformulier in en/of boek een vrijblijvende kennismakingssessie bij me. Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden.

Ik heb een account op Instagram met de naam Creatieve_Rouwvrouw daar kun je me volgen en inspirerende tips lezen.

 

 

buiten groeien

Buiten Groeien

 

Een compleet coachtraject bestaat uit 5 a 6 sessies van anderhalf uur.

Het zal je verbazen hoe effectief buitencoaching is.

Bewegen, vertragen en ontspannen, in no time brengt het je van hoofdzaken naar je hartekracht.

Je zult gaan ontdekken hoe veerkrachtig je bent en de inzichten als vanzelf naar je toekomen.

Mijn aanbod 

Rouwbegeleiding

Mindful in het bos

Koesterkunst

Tastbare Troost

koesterhuis retraite

Koesterhuis Retreat

Relax and Reflect