Wanneer krijgt mijn verdriet een plekje?

Voor mij is dat verwerkingsproces nu pas gaande, bijna 6 jaar later.

Al lezend in mijn moeders dagboek (waarin ze over haar ervaringen schreef tijdens de periode dat ze leed aan borstkanker) ontstond het mooie plan om een ‘MOEDERBOEK’ te maken. Een boek met haar verhaal, de prachtige gedichten van mijn vader en de natuurfoto’s die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt.

Op deze manier een blijvende herinnering te maken voor ons gezin was een helende bezigheid. Dat bracht mij op het idee om deze manier van rouw verwerken toe te voegen aan de waaier van creatieve rouwverwerking die hieruit voortvloeide.

Ik wil me graag specifiek richten op vrouwen met borstkanker en hun naasten, omdat dit me zeer na aan het hart ligt.

Heb jij ook de behoefte om jouw rouwproces op een verhalende en beeldende manier in een blijvende herinnering te gieten, maar vind je het moeilijk om dit in je eentje te doen?

Dan wil ik je daar als creatieve rouwvrouw graag bij helpen en samen met jou je rouwproces zichtbaar maken en vorm te geven aan jouw persoonlijke koesterboek, zodat je altijd een tastbare herinnering bij je hebt, dat je op de moeilijke momenten troost kan geven. 

Ook zijn er nog andere vormen van rouwbegeleiding mogelijk.  Maar het koesterboek is de basis van mijn mooie missie.

Het gemis van een dierbare draag je voor altijd met je mee, maar je kan uit dit verlies ook nieuwe kracht halen en je er innerlijk door laten verrijken.

Onder de zwarte laag van rouw ligt het innerlijk goud op jou te wachten, zodat je het pad naar heling op kunt gaan en ik wandel graag een stukje met je mee.

 

Yolande van Loon

Mei 2020

 

 

 

 

 

Wil je iets vragen?