Ingrijpend verlies brengt je aan het wankelen. In het begin ga je waarschijnlijk in de overlevingsstand omdat er van alles geregeld moet worden en je op dat moment niet de ruimte voelt om stil te staan bij je verlies.

Gaandeweg komt er hopelijk wat meer ruimte om stil te staan wat je meegemaakt hebt.  Je probeert jouw weg te vinden met de grote veranderingen die dit verlies teweeggebracht heeft.

Eiland Rouw

Het eiland Rouw is waar je ten eerste vertoefd. De plek waar je intens verdriet en ingrijpend verlies ervaart. Waar de herinnering leeft aan datgene wat je verloren bent.

Eiland Leven

Maar er is ook een eiland gericht op het Leven. De plek waar je werk is, je studie en waar je afleiding en ontspanning kunt vinden. Waar je nieuwe dingen onderzoekt en nieuwe taken en rollen op je neemt.

Hoe jij je voortbeweegt tussen die twee eilandjes is heel persoonlijk. Er zijn dagen dat het verlies je heel erg bezighoudt en je af en toe een kort uitstapje naar het andere eiland maakt. Maar soms heb je niet de kracht om je met het leven bezig te houden en trek je je terug in rouw.

Het is volkomen normaal om pijn en verdriet te voelen en stil te willen staan bij je verlies. Maar weet dat het je ook kracht kan geven om weer tijd te maken voor ‘het leven’.

Themadag Loslaten

Als je merkt dat je het moeilijk vind om tegelijkertijd de beweging te maken tussen rouwen én weer verder leven, maar wel het verlangen voelt om een volgende stap te zetten. Weet dan dat we speciaal voor jou een themadag gemaakt hebben met het thema ‘Loslaten’.

We reiken je de roeispanen aan om een goede balans te vinden om tussen de eilandjes op en neer te kunnen pendelen en jouw veerkracht weer te gaan hervinden. We vinden het heel waardevol dat je de regie in eigen hand houdt. We gunnen het jou om je verlies te leren verweven in je leven.

Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Ervaar de kracht van samen de verdieping aan te gaan.

Wil je graag nog wat meer informatie over onze themadag van 19 november? Kijk dan op de homepage voor de uitgebreide informatie. Persoonlijk met me kennismaken via de telefoon of Zoom? Stuur me een persoonlijk berichtje  dan neem ik contact met je op.

Instagram van de Creatieve_Rouwvrouw

Heb je het gratis e-book al gelezen? Download het hier

 

 

Wil je iets vragen?