December is de maand met veel verbinding en gezelligheid, maar hoe is dat als je recent te maken hebt gekregen met verlies? En dan bedoel ik allerlei soorten van verlies, niet alleen door overlijden.

Dan kun je enorm opzien tegen de feestdagen omdat je al je energie nodig hebt om de dagen door te komen. Juist als je samen met anderen bent, kan het gevoel van eenzaamheid je overvallen. Ook al ben je dankbaar voor de uitnodiging om samen te eten of te borrelen.

Bewust stilstaan bij die gevoelens van verdriet en gemis helpen je juist om ruimte te scheppen.

Ruimte scheppen voor de aanwezige emoties, in welke vorm dan ook. Met zachtheid naar jezelf en alle gevoelens die er zijn kijken. Breng tijd door met mensen die goed begrijpen waar je doorheen gaat en alle begrip hebben voor jouw gevoelens van verdriet, opstandigheid of neerslachtigheid en daar niet van weglopen.

Als er begrip is voor alles wat er op dat moment is, is het ook gemakkelijker wel samen met anderen te zijn, want hoe moeilijk verlies ook is, het verlies is onderdeel van wie jij bent.

Komende donderdag 16 december is het thema ‘gemis in december’ onderwerp van gesprek in de Veerkrachtige Vrouwen Community.

Wil je graag meepraten of luisteren, stuur een email naar info@yolandevanloon.com dan ontvang je een zoomlink en kun je gratis deelnemen. We starten om 19.30u. Je bent van harte welkom