Totdat ik zelf de eerste tekenen van de overgang kreeg, had ik er natuurlijk wel eens over gelezen, maar me er nooit echt in verdiept of er over gesproken met mijn moeder.

Mijn ‘overgangsperiode’ begint in het jaar dat mijn moeder overlijdt en onze twee kinderen kort na elkaar het nest verlaten.

Een beschadigd hart en een leeg nest.

Ik heb echt wel een aantal maanden nodig gehad om mentaal weer op te krabbelen. Hoe geef je het leven opnieuw vorm na verlies door overlijden en mijn moederrol die zo veranderde? De dynamiek binnen ons gezin, onze relatie veranderde ook.

We waren ineens weer met zijn tweetjes.

Maar ook: hoe dat voelde als je weet dat je vader voor altijd afscheid heeft genomen van ‘met zijn tweetjes’. De veranderingen hadden mentaal gezien een grote invloed op mij en door de lichamelijke veranderingen (opvliegers en stemmingswisselingen) vond ik het leven ineens gecompliceerd.

Wie ben ik en wat wil ik?

Het werd een bijzondere periode die echt een nieuwe fase heeft ingezet. Ik ben toen pas gaan onderzoeken wie ben ik en wat wil ik.

De energie die ik stopte in zorgen voor anderen veranderde in wat wil ik? Wat is belangrijk voor mij en hoe geef ik mijn leven opnieuw vorm?

Bewustwording

Deze fase van bewustwording heeft me veel geleerd over mezelf. Mijn hardnekkige oude patronen, die ik stap voor stap probeer te transformeren. Nieuwe paden die ik inga, soms doodlopende weggetjes, vol goede moed omkerend en weer een nieuwe weg zoekend.

Het blijft een boeiend proces. En de lichamelijke klachten vond ik vooral heel ongemakkelijk in het bijzijn van anderen. De coltruitjes gingen de deur uit en sindsdien draag ik altijd laagjeskleding, zodat ik snel een laagje uit kan doen tijdens een opvlieger.

Verzet

Bijzonder ook om te ervaren dat ik toen een soort van ‘verzet’ ervoer tegen alle klachten die er waren (gewichtstoename, veranderde energieniveau, emotionele buien, verandering van mijn sexuele energie/intimiteit. Nu heb ik daar inmiddels mijn weg wel weer een beetje in gevonden.

De weerstand is weg en er is een soort van berusting voor in de plaats gekomen of misschien ben ik wel wat wijzer geworden.

Wij, Josien Koster en ik, zien de overgang graag als een periode van rijping en tot volle bloei komen. Authentiek onszelf zijn, krachtig en ook kwetsbaar in verbinding.

De scheppende levensenergie en vrouwelijke oerkracht die in de vruchtbare periode beschikbaar is voor de vrouwelijke cyclus komt nu helemaal tot onze beschikking.

Transformatie

Zie jij de overgang ook als een transformatieve periode in je leven en wil je graag verbinden met ons? Vraag dan de extra informatie op over onze one day retreat ‘Female Embodiment’ op 17 september 2022.

Wil je al eerder kennis met ons maken? Klik dan op deze link en beluister onze leuke podcast.

 

 

Totdat ik zelf de eerste tekenen van de overgang kreeg, had ik er natuurlijk wel eens over gelezen, maar me er nooit echt in verdiept of er over gesproken met mijn moeder.

Mijn ‘overgangsperiode’ begint in het jaar dat mijn moeder overlijdt en onze twee kinderen kort na elkaar het nest verlaten.

Een beschadigd hart en een leeg nest.

Ik heb echt wel een aantal maanden nodig gehad om mentaal weer op te krabbelen. Hoe geef je het leven opnieuw vorm na verlies door overlijden en mijn moederrol die zo veranderde? De dynamiek binnen ons gezin, onze relatie veranderde ook.

We waren ineens weer met zijn tweetjes.

Maar ook: hoe dat voelde als je weet dat je vader voor altijd afscheid heeft genomen van ‘met zijn tweetjes’. De veranderingen hadden mentaal gezien een grote invloed op mij en door de lichamelijke veranderingen (opvliegers en stemmingswisselingen) vond ik het leven ineens gecompliceerd.

Wie ben ik en wat wil ik?

Het werd een bijzondere periode die echt een nieuwe fase heeft ingezet. Ik ben toen pas gaan onderzoeken wie ben ik en wat wil ik.

De energie die ik stopte in zorgen voor anderen veranderde in wat wil ik? Wat is belangrijk voor mij en hoe geef ik mijn leven opnieuw vorm?

Bewustwording

Deze fase van bewustwording heeft me veel geleerd over mezelf. Mijn hardnekkige oude patronen, die ik stap voor stap probeer te transformeren. Nieuwe paden die ik inga, soms doodlopende weggetjes, vol goede moed omkerend en weer een nieuwe weg zoekend.

Het blijft een boeiend proces. En de lichamelijke klachten vond ik vooral heel ongemakkelijk in het bijzijn van anderen. De coltruitjes gingen de deur uit en sindsdien draag ik altijd laagjeskleding, zodat ik snel een laagje uit kan doen tijdens een opvlieger.

Verzet

Bijzonder ook om te ervaren dat ik toen een soort van ‘verzet’ ervoer tegen alle klachten die er waren (gewichtstoename, veranderde energieniveau, emotionele buien, verandering van mijn sexuele energie/intimiteit. Nu heb ik daar inmiddels mijn weg wel weer een beetje in gevonden.

De weerstand is weg en er is een soort van berusting voor in de plaats gekomen of misschien ben ik wel wat wijzer geworden.

Wij, Josien Koster en ik, zien de overgang graag als een periode van rijping en tot volle bloei komen. Authentiek onszelf zijn, krachtig en ook kwetsbaar in verbinding.

De scheppende levensenergie en vrouwelijke oerkracht die in de vruchtbare periode beschikbaar is voor de vrouwelijke cyclus komt nu helemaal tot onze beschikking.

Transformatie

Zie jij de overgang ook als een transformatieve periode in je leven en wil je graag verbinden met ons? Vraag dan de extra informatie op over onze one day retreat ‘Female Embodiment’ op 17 september 2022.

Wil je al eerder kennis met ons maken? Klik dan op deze link en beluister onze leuke podcast.

 

 

Wil je iets vragen?