Twee woorden die niet bij elkaar lijken te passen. Toch heb ik dat gisteren tot mijn verrassing mogen ervaren.

Ik stond na een lange opleidingsdag bij mijn auto om naar huis te rijden, maar de accu bleek leeg te zijn.

Mijn eerste reactie was schrikken

Twee uur van huis vandaan, in de schemering op een verlaten parkeerplaats van een landgoed. Niet goed na kunnen denken en er ontstond een licht gevoel van paniek. Bellen met het thuisfront, de wegenwacht. Voor mij werd het eerst even in de auto zitten en weer de rust in mezelf vinden.

Hierdoor ontstond er de ruimte om helder te denken en de wegenwacht te bellen en het thuisfront te informeren over de vertraging. Het gekke was dat er toen een soort rust over me heen kwam. Ik had nog eten en drinken bij me, een plaid op de achterbank kwam ook goed van pas en ik kon zowaar ontspannen. Ik was ineens comfortabel met het ongemak. Wonderlijk om deze rust bij mezelf waar te nemen en dat bracht me terug bij het thema van de opleidingsdag:

Welke kwaliteiten heb jij van nature in je?

Heb je daar al eens bij stil gestaan? Wat is jou echt op het lijf geschreven? Ben je bijvoorbeeld goed in het organiseren, vind je het heerlijk om voor anderen te zorgen, ben je positief ingesteld of ben je een doorzetter. Deze voorbeelden noem ik op om je een indruk te geven in welke richting je jouw natuurlijke kwaliteiten kunt zoeken. Mischien weet je er maar een stuk of vier te benoemen of schud je er wel 10 uit je mouw?

Natuurlijke Kwaliteiten Cirkel

Misschien vind je het leuk om deze opdracht eens uit te voeren in het bos of in je tuin en er passende symbolen bij te zoeken die jou doen denken aan jou zielskwaliteiten zoals ze ook wel genoemd worden.

Leg ze in een cirkel die groot genoeg is om er in te stappen en ga in gedachten langs al die mooie eigenschappen van jou. Hoe voelt dat om hier bij stil te staan, deze eigenschappen toe te eigenen en jezelf eens in het zonnetje te zetten? Heerlijk he!!

Dit is één van de werkvormen die ik inzet in mijn coachtrajecten rondom rouw en verdriet.

Ze gaan jou helpen om inzicht te krijgen in je rouwproces en je eigen veerkracht te (her)ontdekken zodat je vol vertrouwen verder kunt.

Nieuwsgierig geworden? Klink op onderstaande link (Creatieve Rouwbegeleiding) voor meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als je vastloopt in je proces van rouw en verlies.

Creatieve Rouwbegeleiding

 

Wil je toch liever een keer een persoonlijk gesprek? Stuur me dan een berichtje naar info@yolandevanloon.com

Dan neem ik contact met je op.

Wil je iets vragen?